• Vianočné prianie

          •  

            "Nebo sa sklonilo k zemi a dotklo sa človeka ..."

            Želáme Vám, aby ste počas týchto Vianoc zažívali nebo, ktoré je tam, kde sú srdcia otvorené pre Božiu lásku.

            Spoločenstvo CZŠ sv. Michala, Kendice

          • Prerušenie vyučovania

          • Vážení rodičia,

            riaditeľka školy oznamuje, že z dôvodu vysokého počtu výskytu respiračných ochorení u žiakov, na základe konzultácie s RÚVZ v Prešove, oddelením pre deti a mládež a po dohode so zriaďovateľom školy prerušuje výchovno-vzdelávací proces v škole od 20.12.2022 do 22.12.2022.  

            Prerušuje sa aj činnosť Školského klubu detí a výchovno-vzdelávacia činnosť CZUŠ sv.Mikuláša na našej škole.

            Školská akcia "Korčuľovanie v PSK Aréne sa prekladá na náhradný termín (februr 2023). Zo stravovania sú žiaci odhlásení.

            Vyučovanie sa začne po vianočných prázdninách dňa 09.01.2023.

            Ďakujeme rodičom za pochopenie a žiakom prajeme skoré uzdravenie!                                                                                                                                       Mgr. Beáta Ďordíková, riaditeľka školy

          • Dejepisná prezentácia

          • V utorok 13.12.2022 sa naša trieda zúčastnila dejepisnej prezentácie Heydrichiáda na Základnej škole v Petrovanoch. Spolu so svojím učiteľom ju pripravili žiaci tunajšieho deviateho ročníka . Dozvedeli sme sa o Reinhardovi Heydrichovi, o atentáte, aj o udalostiach, ktoré sa následne spustili v Lidiciach.

            Táto prednáška bola pre nás obohacujúca. Naozaj je veľmi potrebné poznať dejiny, aby sa hrôza minulosti už nikdy viacej nezopakovala.

                                                    Žiaci 9.A

          • ZDRAVIE JE NA PRVOM MIESTE

          • Sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie 8. decembra sme aj v škole so žiakmi trávili uvoľnenejšou atmosférou. Žiaci nechali tašky, učebnice a zošity doma a venovali sa aktivitám, ktoré si pre nich pripravili pani učiteľky. Cieľom tohto tematicky zameraného dňa bolo odstraňovanie zdraviu škodlivých vplyvov a prevencia rizikového správania v škole. Žiaci sa rôznymi aktivitami snažili prepracovať k skvalitňovaniu psychosociálnej klímy v škole, formovaniu vzťahu k zdravému životnému štýlu a odmietaniu patologických sociálnych javov. Vďaka nim budú vedieť, ako sa bezpečne pohybovať na internete, vyhnúť sa kyberšikane a online obťažovaniu. Žiaci sa tiež učili ako rozlišovať šikanu v realite, reagovať na ňu, aj ako sa jej vyhnúť. Upozornili sme ich aké dôležité je nahlásiť každé nežiadúce správanie dospelej osobe, najlepšie rodičovi. Zapísali si tipy pre zdravý režim dňa v súlade s ich vrodenými biorytmami a v neposlednom rade sme sa venovali aktivitám na zlepšenie klímy v triede pre vytvorenie inkluzívneho prostredia.

          • Adventné vence

          • Dňa 23.novembra sa žiaci našej školy tvorivo realizovali vo výrobe adventných vencov. Každá trieda mala pripraviť aspoň jeden. V nasledujúci deň boli vence posvätené a mohla sa začať súťaž o najkrajší adventný veniec. Všetky boli zaujímavé!

            Na základe hlasovacích lístkov boli výsledky v súťaži takéto:

            1. miesto: 5.B (AV č.8)

            2. miesto: 7.A (AV č.1)

            3. miesto: 1.B a 4.A (AV č.7 a č.3)

            Víťazným triedam blahoželáme!

        • Náš október
          • Náš október

          • Mesiac október sa na elokovanom pracovisku niesol v znamení ružencovej modlitby. Každé ráno sme začínali vyučovanie jedným "desiatkom", vyrábali sme ružence z korálikov i farebného papiera, pripojili sme sa k deťom z celého sveta v rámci výzvy Milión detí sa modlí ruženec, počas misijného týždňa sme sa každý deň obliekli do jednej z farieb podľa misijného ruženca a predstavili si jednotlivé svetadiely a ešte rôznymi inými aktivitami sme si pripomenuli význam a miesto modlitby sv. ruženca v našom živote.